Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Представник РФ в ООН випадково визнав, що війна на Донбасі є "конфліктом між Росією та Україною"

  • 03.12.2020, 16:15
  • 957

Російська Федерація намагається змінити процес врегулювання конфлікту на Донбасі

Про це повідомляє пресслужба української делегації в ТКГ.

Там розповіли про основні події засідання ООН, куди запросили представників терористів з «Л\ДНР».

«Подія звелася до того, що між собою дискутували представники російських маріонеткових організацій та український політтехнолог Михайло Погребинський, який за задумом, схоже, мав представляти собою «українську сторону у діалозі з Донбасом», а представник РФ в ООН Небензя намагався зіграти роль «модератора дискусії», — повідомили у пресслужбі.

У делегації заявили, що на засіданні прозвучала пропозиція провести в ОРДЛО «референдум щодо статусу цих територій з дотриманням всіх міжнародних вимог».

«Небензя заявив про «конфлікт на Донбасі»: «це не внутрішній конфлікт в Україні, це — політичний конфлікт між РФ і Україною».

Читайте також: На засіданні НАТО низка міністрів виступила за надання Україні членства в Альянсі

У делегації ТКГ зробили низку висновків:

«РФ намагається замінити процес врегулювання конфлікту на Донбасі в «Нормандському» форматі «дискусією між здоровими силами в Україні та представниками «ДНР» та «ЛНР», — йдеться у повідомленні.

А також додали, що Росія намагається легітимізувати терористів шляхом залучення їх на вищі міжнародні майданчики та шляхом можливого проведення псевдореферендуму, під час якого має бути «визначена воля народу Донбасу»

«Результатом реалізації цього задуму може стати однобічне визнання РФ так званих „ЛНР“ та „ДНР“ в якості „незалежних республік“ або загроза такого визнання», — підсумували у делегації.

Схожі новини