Передплата 2024 «Добра кухня»

В ООН виключили канабіс зі списку небезпечних наркотиків: як голосувала Україна

  • 02.12.2020, 16:50
  • 656

У голосування за виключення канабісу зі списку небезпечних наркотиків взяли участь 53 країни

Організації Об’єднаних Націй сьогодні, 2 грудня, виключила медичний канабіс зі Списку IV Єдиної конвенції про наркотичні засоби 1961 року, де він був досі поряд з небезпечними наркотиками, що викликають сильну залежність, таких як героїн. Про це передає Главком.

Зазначається, що у голосування Комісії з наркотичних засобів взяли участь 53 держави.

«США, європейські та деякі інші країни підтримали цю пропозицію, а Китай, Єгипет, Нігерія, Пакистан і Росія виступили проти. Україна утрималася від голосування. У підсумку: 27 голосів „за“, 25 — „проти“, один голос — утримався», ─ йдеться у повідомленні.

На думку експертів, прийняття рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо рекласифікації канабісу і його похідних не буде мати безпосередніх наслідків для ослаблення міжнародного контролю, і уряди як і раніше будуть мати право щодо того, як класифікувати канабіс.

Це рішення ООН є символічною перемогою для прихильників зміни політики щодо медичного канабісу.

«Світ змінився з початку 1960-х років. Нинішня регуляція вживання канабісу є стримувальним фактором для досліджень, а зміна класифікації ООН, швидше за все, допоможе в легалізації канабісу в усьому світі. У нас буде ООН, головний орган з наркополітики, який визнає медичну цінність канабісу», — сказав журналіст тематичного ресурсу Marijuana Business Daily Альфредо Паскуаль перед голосуванням

Схожі новини