Передплата 2024 ВЗ

Понад 30% українців не знають імен прем’єр-міністра і голови Верховної Ради

  • 02.12.2020, 15:50
  • 521

Українці краще обізнані з політиками попередніх каденцій, а не з представниками чинної влади

Не всі українці знають, хто нині керує урядом, Верховною Радою та очолює Офіс президента, свідчать результати опитування, яке соціологічна група «Рейтинг» провела 28−30 листопада і опублікувала в середу, 2 грудня.

Соціологи вимірювали рівень довіри до політиків, який виявив, що українці краще обізнані з політиками попередніх каденцій, аніж із представниками чинної влади.

Згідно з результатами дослідження, 42% українців не чули про голову Офісу президента Андрія Єрмака, 35% опитаних не знають, хто такий Дмитро Разумков, який є головою Верховної Ради, 34% респондентів не чули про Дениса Шмигаля, який обіймає посаду прем’єр-міністра.

До слова, про колишніх прем’єр-міністрів України Володимира Гройсмана та Арсенія Яценюка не чули ніколи 7 та 4 відсотки респондентів. Ще 2% опитаних не чули про Віталія Кличка, який у 2020 році вдруге виграв вибори мера столиці.

Водночас усі учасники дослідження знають, який президент керує країною зараз та його попередника.

Дослідження проводила соціологічна група «Рейтинг» у період 28−30 листопада в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Було опитано 2500 респондентів віком від 18 років методом CATI (телефонне інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Схожі новини