Передплата 2024 «Добрий господар»

Українці підтвердили своє прагнення жити в незалежній державі ще 1 грудня 1991 року – Порошенко

  • 01.12.2020, 11:21
  • 613

На Всеукраїнському референдумі, який відбувся 1 грудня 1991 року, українці не залишили жодних сумнівів у прагненні жити в незалежній державі

Про це заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, пише пресслужба «ЄС».

«Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?» — це питання стало визначальним етапом на шляху боротьби багатьох поколінь українців за право будувати вільну Україну. Тоді, у 1991, 90,32% учасників референдуму проголосували «За», не залишивши жодних сумнівів у прагненні українців жити у незалежній державі.

Зараз, 29 років потому перед нами знову стоять серйозні виклики: триває російська агресія, у світі вирує пандемія, а нинішня влада проявляє повну безпорадність перед цими загрозами.

Та головним гарантом нашої незалежності були і залишаємося саме ми з вами — український народ. І я впевнений, ми, як і тоді, вистоїмо і відстоїмо наш вибір — власну свободу і незалежність", — написав п’ятий президент України.

На фото — мітинг у Києві 30 листопада 1991 року, який відбувся в переддень референдуму за незалежність України. На світлині, зокрема, прапори — України та тодішнього Європейського економічного товариства.

Схожі новини