Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Понад 35 тисяч: розвідка підрахувала кількість російських солдатів в ОРДЛО

  • 30.11.2020, 19:35
  • 705

За даними воєнної розвідки України, штатна чисельність російських окупаційних військ становить 35,5 тисячі осіб. У першому та другому армійських корпусах проходять службу близько 3 тисяч кадрових військових Росії

Про це повідомляє представник ГУР М О України Вадим Скібіцький в ефірі «Донбас. Реалії», якого цитує пресслужба відомства

За даними воєнної розвідки України, штатна чисельність російських окупаційних військ становить 35,5 тисячі осіб. У першому та другому АК проходять службу близько трьох тисяч кадрових військових ЗС РФ.

Відбувається також відтік військовослужбовців з частин у першому та другому АК та зменшується мобілізаційний ресурс. Це зумовлено тим, що внаслідок важких соціально-економічних умов велика частина населення так званих «республік» виїжджає на територію Росії. У цих умовах російська окупаційна адміністрація всіляко блокує виїзд за межі квазіреспублік громадян віком від 18 до 50 років.

Читайте також: Кравчук повідомив невтішні новини щодо ОРДЛО

Коментуючи проведення російською окупаційною адміністрацією перевірки мобілізаційної готовності, Скібіцький зазначив, що більш укомплектованими є тилові частини та підрозділи забезпечення бойовиків. Укомплектованість окупаційних військових об’єднань на Сході України складає до 80%.

«Проблема, яка пов’язана з мобілізаційними ресурсами, була виявлена комісією генерального штабу ЗС Росії, і в авральному порядку зараз усувають недоліки «.

Схожі новини