Болгарський перець підніме настрій
Батьківщиною болгарського перцю є Америка. Спершу його завезли в Португалію, потім до Туреччини, і лише згодом він потрапив у сонячну Болгарію
- Він успішно пристосувався не лише до південноамериканської спеки, а й до помірного клімату. Саме тому його можна побачити на будь-якій дачній ділянці.
- В Україні солодкий перець називають болгарським, бо саме з Болгарії він потрапив до нас. В англійській мові він відомий, як просто «перець». В Європі його називають «паприка». У Коста-Риці — це солодкий чилі (chile dulce). А ось в Єгипті ви почуєте назву «зелений перець» (filfil akhdar).
- Болгарський перець за шкалою пекучості Сковілла займає останній рядок: від 0 до 100 балів пекучості. А найбільш пекучий у світі перець — штучно виведений сорт Carolina Reaper, пекучість якого становить 2 мільйони 200 тисяч одиниць.
- Один великий плід містить добову норму вітаміну Р для дорослої людини.
- Регулярне споживання перцю зменшує проникність і ламкість капілярних судин. А ось за кількістю вітаміну С він випереджає навіть лимон.
- Він не лише багатий на вітаміни групи В і Р, які допомагають позбутися депресії, а й містить гормон радості. Схожі властивості має й шоколад, але калорійність перцю значно нижча.
- Саме червоний солодкий перець має досить велику кількість лікопіну, який перешкоджає утворенню ракових клітин.
- Він є низькокалорійним овочем, тому при правильному харчуванні люди, які мають зайву вагу, можуть замінити ним більш калорійні овочі.