Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Школяр множить швидше за калькулятор

Нічого феноменального школяр у своїх здібностях не бачить

14-річний учень козятинської гімназії ім. В. М. Підгорбунського (Вінниччина) Антон Васалатій вражає дивовижними математичними здібностями. Він обчислює у голові десятки, сотні та навіть мільйони! І робить це швидше за калькулятор.

Хлопець зізнається, що тренується швидко рахувати не один рік. Допомагають йому в цьому шахи та кубик Рубіка. Школяр запевняє, зараз йому обрахунки даються надзвичайно легко — він миттєво додає, віднімає, множить і ділить надскладні числа. Але при цьому нічого феноменального у своїх здібностях… не бачить. Антон мріє прислужитися науці — бачить себе у ядерній фізиці.

Мама теж не вважає сина вундеркіндом, хоч дуже гордиться ним. Жінка виховує дітей сама й розуміє, що здібності Антона — виклик для неї, адже її мізерної зарплатні працівника дитсадка не вистачить, аби дати хлопцеві гідну освіту. Тож будує плани про закордонні заробітки, аби не відібрати у сина мрію. А поки тішиться, що йому однаково добре даються у школі і гуманітарні, і точні науки. Й дивується, як він може одночасно і рахувати, і дивиться новини, й ще щось при цьому коментувати.

Схожі новини