Передплата 2024 «Добрий господар»

ДБР витратило вісім мільйонів гривень на елітні авто

  • 30.11.2020, 18:35
  • 687

Державне бюро розслідувань 20 і 24 листопада за результатами тендерів замовило в ТОВ "ВіДі Автострада" шість легкових автомобілів спеціалізованого призначення 2020 року випуску на загальну суму 8 мільйонів гривень

Про це повідомляють «Наші гроші» із посиланням на систему Prozorro.

Зокрема, до кінця року ДБР мають поставити тонований позашляховик Toyota Land Cruiser 200 4.6 Dual VVT-I 6 A/T Elegance із сигнально-гучномовним пристроєм та маячками на радіаторі за 1,8 млн. грн. У салонах авто з такою комплектацією без спеціалізованого обладнання коштує 1,77 млн. грн.

Автомобіль має клімат-контроль, круїз-контроль, задні та передні парктроніки, камеру заднього виду, системи активної безпеки, системи допомоги під час руху по бездоріжжю та систему моніторингу «сліпих» зон, підігрів керма, всіх сидінь тощо. У ньому є фронтальні, бокові та колінні подушки безпеки водія і переднього пасажира, бокові подушки безпеки другого ряду, бокові захисні шторки для обох рядів.

Читайте також: Львівське управління ДБР очолив скандальний слідчий

Крім того, замовили п'ять позашляховиків Toyota Land Cruiser 150 Prado 2.8 D-4D 6 A/T у комплектації Base із сигнально-гучномовним пристроєм та маячками на радіаторі по 1,05−1,06 млн. грн. У салонах цієї комплектації зараз немає, а інші коштують від 1,29 млн. грн.

Ці автомобілі мають кондиціонер, системи активної безпеки, фронтальні та бокові подушки безпеки водія і переднього пасажира, колінну подушку безпеки водія, бокові захисні шторки тощо.

Усі шість автомобілів укомплектовані зимовими шинами і металевим захистом двигуна. Зазначається, що сума угод на 0,04% нижча від загальної очікуваної вартості закупівель у 8,12 млн. грн.

Єдиним конкурентом із такими самими автомобілями було львівське ТОВ «Сервісний центр «Діамант» Павла Волкова із Червонограда.

Засновниками «Віді Автострада» з-під Києва є ТОВ «Віді Алея» та ТОВ «Віді Груп», а кінцевим бенефіціаром — Віталій Джуринський. Усі три компанії входять в однойменну групу «ВіДі». Постачальник є офіційним дилером з продажу нових автомобілів Toyota.

Схожі новини