Передплата 2024 «Добрий господар»

Розгляд законопроєктів про підтримку бізнесу можуть відкласти через ОПЗЖ

  • 30.11.2020, 14:15
  • 641

Верховна Рада не може розглянути президентський пакет законопроєктів про підтримку бізнесу за скороченою процедурою ad hoc через відсутність згоди ОПЗЖ

Про це голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав під час Погоджувальної ради, передає Еспресо.TV.

«Щодо законопроєктів, пов'язаних із допомогою бізнесу, вони були внесені президентом на минулому тижні. Це пакет з трьох законопроєктів, він охоплює роботу декількох комітетів.

Також сьогодні зранку на зустрічі з представниками депутатських фракцій та груп ми його обговорили, там є деякі аспекти, але загалом майже всі погодились застосувати таку ж процедуру ad hoc, «ковідну» процедуру", — сказав Разумков.

Водночас, за його словами, розгляд пакету законопроєктів може бути відкладений, оскільки «Опозиційна платформа за життя» (ОПЗЖ) досі не дала погодження.

«Єдине, ми чекаємо ще на відповідь „Опозиційної платформи за життя“. Якщо вони погодяться, нам вдасться розглянути цей пакет законопроєктів у стінах Верховної Ради України цього тижня», — зауважив голова парламенту.

Читайте також: Забракло голосів: ВР не змогла відстрочити введення касових апаратів для ФОП

Нагадаємо, 26 листопада президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти щодо підтримки бізнесу та найманих працівників у разі запровадження локдауну у зв'язку із поширенням COVID-19 в Україні.

Заступниця керівника Офісу президента Юлія Ковалів раніше закликала Раду якнайшвидше ухвалити пакет законопроєктів Зеленського щодо підтримки бізнесу.

Схожі новини