Ледачі голубці: як приготувати в духовці, на плиті і в мультиварці
- 29.11.2020, 20:35
- 24K
Немає часу робити голубці за всіма правилами, ретельно відбираючи правильні листки, витрачаючи зусилля на те, щоб завернути фарш? Можеш спробувати спрощений варіант домашньої кухні — ліниві голубці
Сайт tochka.net пропонує тобі 3 простих способи приготування цієї страви: в духовці, в каструлі і в мультиварці.
Інгредієнти:
- Фарш — 500 г.;
- Рис — 1 склянка;
- Капуста білокачанна — 500 г.;
- Морква — 2 шт.;
- Цибуля ріпчаста —2 шт.;
- Томатний соус — 5 ст. л.;
- Сметана — 3 ст. л.;
- Яйця (для приготування в духовці) — 2 шт.;
- Паприка солодка — щіпка;
- Духмяний перець — щіпка;
- Лист лавровий — 3 шт.;
- Сіль та цукор за смаком;
- Зелень для прикраси.
- Дрібно наріж цибулю і натри моркву.
- На розігрітій пательні з рослинним маслом обсмаж цибулю до легкої золотої скоринки, вкинь туди натерту моркву, перемішай і тушкуй на маленькому вогні під кришкою 5−10 хвилин.
- Отриману засмажку розділи на дві частини: одна піде на фарш, інша — на соус.
- Відвари рис.
- Нарубай капусту і злегка обпар її в каструлі хвилини дві, трохи додавши води.
- Фарш виклади на гарячу пательню з рослинним маслом і тушкуй 15−20 хвилин на маленькому вогні, періодично помішуючи.
- Змішай фарш з відвареним рисом, капустою і засмажкою. Додай два сирих яйця, спеції і сіль. Ретельно перемішай і виліпи з фаршу колобки. Виклади їх на деко, попередньо змащене рослинною олією.
- Став деко в розігріту до 170 градусів духовку на 10 хвилин.
- Змішай томатний соус з іншою частиною овочів, додай склянку води, цукор, сіль, спеції, лавровий лист.
- Залий соусом деко з голубцями. І далі тушкуй у духовці протягом 15−20 хвилин.
- Дрібно порізану цибулю і терту моркву обсмаж на олії, розігрів пательню.
- Відвари рис, дрібно порубай капусту на шатківниці або в блендері.
- Змішай в каструлі фарш, капусту, варений рис, смажені цибулю з морквою, додавши сіль, перець.
- Влий склянку окропу і став на вогонь. Доведи до кипіння, підкрути вогонь і тушкуй ще 10 хвилин.
- У томатний соус додай спеції, лавровий лист, 100 мл. води. Залий ним голубці, ретельно перемішуючи.
- Протушкуй ще 10—15 хвилин.
- Дрібно наріж цибулю, натри моркву на тертці.
- Порубай капусту, перетри з сіллю і ретельно помни руками.
- Відвари рис.
- Фарш посоли, поперчи. Змішай з рисом і підготованими овочами.
- У мультиварку налий рослинного масла і виклади отриману масу.
- Приготуй соус: змішай томатну пасту зі сметаною, а потім додай у суміш стакан води. Залий соусом фарш.
- Лопаткою для мультиварки розпуши фарш, щоб соус рівномірно розподілився.
- Став мультиварку в режим «Випічка» на 60 хвилин. Потім залиш ще на 30 хвилин в режимі підігріву.
Перед подачею на стіл ліниві голубці полий сметаною і не забудь прикрасити зеленню.
Смачного!