Передплата 2024 «Добрий господар»

Ледачі голубці: як приготувати в духовці, на плиті і в мультиварці

  • 29.11.2020, 20:35
  • 24K

Немає часу робити голубці за всіма правилами, ретельно відбираючи правильні листки, витрачаючи зусилля на те, щоб завернути фарш? Можеш спробувати спрощений варіант домашньої кухні — ліниві голубці

Сайт tochka.net пропонує тобі 3 простих способи приготування цієї страви: в духовці, в каструлі і в мультиварці.

Інгредієнти:

  • Фарш — 500 г.;
  • Рис — 1 склянка;
  • Капуста білокачанна — 500 г.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Цибуля ріпчаста —2 шт.;
  • Томатний соус — 5 ст. л.;
  • Сметана — 3 ст. л.;
  • Яйця (для приготування в духовці) — 2 шт.;
  • Паприка солодка — щіпка;
  • Духмяний перець — щіпка;
  • Лист лавровий — 3 шт.;
  • Сіль та цукор за смаком;
  • Зелень для прикраси.

  1. Дрібно наріж цибулю і натри моркву.
  2. На розігрітій пательні з рослинним маслом обсмаж цибулю до легкої золотої скоринки, вкинь туди натерту моркву, перемішай і тушкуй на маленькому вогні під кришкою 5−10 хвилин.
  3. Отриману засмажку розділи на дві частини: одна піде на фарш, інша — на соус.
  4. Відвари рис.
  5. Нарубай капусту і злегка обпар її в каструлі хвилини дві, трохи додавши води.
  6. Фарш виклади на гарячу пательню з рослинним маслом і тушкуй 15−20 хвилин на маленькому вогні, періодично помішуючи.
  7. Змішай фарш з відвареним рисом, капустою і засмажкою. Додай два сирих яйця, спеції і сіль. Ретельно перемішай і виліпи з фаршу колобки. Виклади їх на деко, попередньо змащене рослинною олією.
  8. Став деко в розігріту до 170 градусів духовку на 10 хвилин.
  9. Змішай томатний соус з іншою частиною овочів, додай склянку води, цукор, сіль, спеції, лавровий лист.
  10. Залий соусом деко з голубцями. І далі тушкуй у духовці протягом 15−20 хвилин.

  • Дрібно порізану цибулю і терту моркву обсмаж на олії, розігрів пательню.
  • Відвари рис, дрібно порубай капусту на шатківниці або в блендері.
  • Змішай в каструлі фарш, капусту, варений рис, смажені цибулю з морквою, додавши сіль, перець.
  • Влий склянку окропу і став на вогонь. Доведи до кипіння, підкрути вогонь і тушкуй ще 10 хвилин.
  • У томатний соус додай спеції, лавровий лист, 100 мл. води. Залий ним голубці, ретельно перемішуючи.
  • Протушкуй ще 10—15 хвилин.

  • Дрібно наріж цибулю, натри моркву на тертці.
  • Порубай капусту, перетри з сіллю і ретельно помни руками.
  • Відвари рис.
  • Фарш посоли, поперчи. Змішай з рисом і підготованими овочами.
  • У мультиварку налий рослинного масла і виклади отриману масу.
  • Приготуй соус: змішай томатну пасту зі сметаною, а потім додай у суміш стакан води. Залий соусом фарш.
  • Лопаткою для мультиварки розпуши фарш, щоб соус рівномірно розподілився.
  • Став мультиварку в режим «Випічка» на 60 хвилин. Потім залиш ще на 30 хвилин в режимі підігріву.

Перед подачею на стіл ліниві голубці полий сметаною і не забудь прикрасити зеленню.

Смачного!

Схожі новини