Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Білоруси вийшли на марш проти "колгоспного фюрера"

  • 29.11.2020, 15:15
  • 771

О 12:00 в неділю, 29 листопада 2020 року, по всій Білорусі розпочався опозиційний "Марш сусідів"

Оскільки силовики самопроголошеного президента Олександра Лукашенка останнім часом активно блокують спроби протестувальників об'єднуватися у багатотисячні колони й вирушати до адміністративних будівель в центрі обласних і районних центрів, учасників сьогоднішньої акції просять згромаджуватися поряд із місцем свого проживання, розповідає Еспресо.TV.

Водночас їм слід усіляко висвітлювати власну активність у соцмережах, не боятися використовувати заборонену національну символіку, а у випадку появи спецпризначенців діяти узгоджено й не допускати затримань.

Читайте також: Білоруська чемпіонка світу виступила проти Лукашенка: її виключили зі збірної

«Ви краще за замотаних ганчірками й балаклавами поплічників колгоспного фюрера знаєте рідні райони і де ховатися в разі загрози. Але не бійтеся: групі зі 100 чоловік не варто розбігатися через один (міліцейський — ред.) бус, а 1000 — через сотню. Саме сміливість і готовність стояти не дозволяє бандитам хапати людей. Ми не нападаємо першими, але в разі чисельної переваги не віддаємо своїх», — інструктує телеграм-канал Nexta.

Нагадаємо, після того як Світлана Тихановська, визнана міжнародним товариством в статусі обраної президентки Білорусі, пообіцяла амністію тим високопосадовцям з силових органів, які заарештують Лукашенка й причетних до вбивств і затримань учасників мирної революції, нинішній керівник Республіки Білорусь вперше висловив готовність назавжди виїхати до РФ.

Схожі новини