Трав’яники та суп «Бур'ян»: українці створили онлайн-ресторан зі "стравами" часів Голодомору
- 28.11.2020, 16:30
- 1 364
На сайт також можна дізнатися «ціну» страв
У четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять мільйонів жертв Голодоморів, які були в Україні в XX столітті. До цього дня студенти Української академії лідерства запустили онлайн-ресторан зі стравами з продуктів, які рятували українцям життя в 1932—1933 роках.
«Меню» опубліковано на мультимедійному продовженні проєкту Uncounted since 1932 метою якого є поширення знань про Голодомор, геноцид української нації і злочини радянської влади.
Серед страв «ресторану» коржик з кори дуба, паляниця з картопляних відходів, хлібці з запеченої соломи і інші подібна «їжа». Натиснувши на кнопку «дізнатися ціну», можна подивитися відео, де люди, які пережили Голодомор, розповідають, як кожна з цих «страв» тоді допомагала вижити. Також можна прочитати історії постраждалих під час Голодомору сімей.
«Ціна цієї страви — мільйони врятованих українців, які вижили завдяки сурогатам: сушеній соломі, гнилим кавунам, картопляним залишкам. Вони буквально доїдали за тваринами», — йдеться в описі до хлібців.
У попередні роки студенти організовували вуличні поп-ап ресторани з їжею часів Голодомору і пригощали всіх охочих в семи містах України, а також в Ізраїлі і Бельгії.