Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівському гросмейстеру Василю Іванчуку пропонували зіграти росіянина у серіалі

  • 28.11.2020, 11:50
  • 706

Василю Іванчуку пропонували зіграти одну з ключових ролей у серіалі «Хід королеви» стрімінгового сервісу Netflix

За словами львів’янина, його розглядали на роль російського гросмейстера Василя Боргова, який у прикінцевому епізоді серіалу зустрічається за шахівницею з головною героїнею — Елізабет Хармон. Про це гросмейстер розповів в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Мені написали на мейл, що от є така пропозиція — зіграти роль Боргова. З’ясував, що компанія солідна, що дійсно готується такий фільм. Тоді написав — що ви конкретно пропонуєте? Я повинен знати більш-менш обсяг роботи. Пройшов, можливо, тиждень між тим, як я отримав лист і відповів на нього. І вони відповіли — перепрошуємо, ми вже знайшли іншого актора на цю роль», — розповів Василь Іванчук.

Як зазначає «Радіо Свобода», цим епізодом участь Іванчука в проєкті не обмежилась. Тринадцятий чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров, який був консультантом творців серіалу, вирішив покласти в основу фінальної партії всього серіалу реальний шаховий поєдинок. Йдеться про зустріч Василя Іванчука та американського шахіста Патріка Вольфа, яку вони зіграли у 1993 році.

51-річний Василь Іванчук є міжнародним гросмейстером та неодноразово перемагав на міжнародних турнірах з шахів.

Прем’єра мінісеріалу «Хід королеви» відбулася наприкінці жовтня. За чотири тижні він встановив новий рекорд для стрімінгового сервісу Netflix. За цей час мінісеріал, заснований на однойменному романі американського письменника-фантаста Уолтера Тевіса, подивилися 62 мільйони користувачів.

Схожі новини