Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хорватія посилює карантин на три тижні

  • 27.11.2020, 16:35
  • 600

Уряд Хорватії посилив обмеження для боротьби з епідемією коронавірусу, що діятимуть майже до Різдва

Про це повідомляє «Балканський оглядач».

Приводом для посилення обмежень стали два поспіль рекорди заражень — понад 3600 у середу, та вже понад 4000 — 26 листопада (населення Хорватії — близько 4 млн. осіб).

Нові заходи набудуть чинності 28 листопада і триватимуть до 21 грудня.

На цей період доведеться припинити роботу ресторанам і барам, гральним залам, спортзалам і фітнес-клубам. Також зупиняються спортивні заходи і тренування — крім найвищого професійного рівня.

Будь-які публічні заходи та зібрання дозволені за участі не більше 25 осіб — замість 50, включно з релігійними службами та похоронами, і мають завершуватися не пізніше 22 години. Весілля та ярмарки забороняються.

Читайте також: Грузія запроваджує локдаун на два місяці

Приватні зібрання будуть дозволені за участі не більше 10 осіб, замість 15 осіб. Громадський транспорт дозволено заповнювати не більш ніж на 40%. Кінотеатри не закривають, але споживання їжі під час сеансів буде забороненим.

Різноманітним курсам і гурткам, які не можуть проводити заняття онлайн, доведеться припинити роботу. Водночас автошколи можуть проводити практичні заняття.

Магазини і торгові центри продовжують роботу з вимогами до дезінфекції та дистанції.

Також збережеться заборона на нічний продаж алкоголю, яка діяла і раніше, та вимога носити маску, зокрема надворі, якщо дотримуватися дистанції немає можливості.

Схожі новини