Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи справді люди – істоти розумні?

Вільний театр «ОКО» порадував виставою Homo sapiens! Sapiens? – за п’єсою французької письменниці Ясміни Рези «Божество різанини»

Вільний театр «ОКО», який з’явився на театральній мапі Львова лише чотири роки тому, у грудні 2016-го, посів свою нішу і здобув чимало прихильників. Репертуар театру складається з різножанрових дитячих та дорослих вистав, кожна з яких виконується у живому музичному оформленні.

У новій виставі Homo sapiens! Sapiens? дві сімейні пари — Аннет (Галина Риба) з Аленом (Іван До­вгалюк) та Веронік (Іванна Мисюк) з Мішелем (ЮрійПи­липчук) — намагаються полюбовно вирішити конфлікт своїх дітей. Син Аннет і Алена у відповідь на словесну образу з боку сина Веронік і Мішеля вдарив його пали­цею і пошкодив кілька зубів. У процесі з’ясування, хто винен і що робити, на поверхню випливають задавне­ні образи і негаразди у самих подружніх пар. Постає питання: чи справді люди — істоти розумні, якщо іноді поводяться не краще за власних дітей? А діти, кажуть, моделюють поведінку своїх батьків…

Дотепні вислови, майстерна гра акторів, запальниймузичнийсупровід створюють атмосферу, в яку гля­дач занурюється разом з персонажами, не помічаючи плину часу. Цьому сприяли режисура і вдале вирішення сценічного простору Галини Воловецької.

Схожі новини