Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський робить у регіонах політичну чистку

В областях, де провладні партії показали низькі результати, змінюють керівників державних адміністрацій. Цього тижня політичну чистку Банкова провела на Харківщині, Закарпатті, Миколаївщині. Раніше зі своїх посад було звільнено очільників Івано-Франківської, Одеської, Сумської ОДА

Кабінет Міністрів погодився із пропозицією президента про звіль­нення керівника Харківської облдер­жадміністрації Олексія Кучера і його колеги-тезка із Ужгорода — Олексія Петрова. На їхні місця рекомендо­вано Айну Тимчук і Анатолія Полос­кова. Перша, за освітою бухгалтер, раніше працювала заступницею міського голови Харкова, керів­ником апарату Дніпропетровської ОДА. Другий досвіду роботи у дер­жавних структурах чи в органах міс­цевого саомврядування не має, був зайнятий у бізнесі. До останнього часу очолював виноробну компанію.

Щоб «нові обличчя» зійшли на но­вий щабель своєї кар’єри, залиша­ється дочекатися президентського указу.

Тим часом Володимир Зелен­ський уже заповнив одну вакансію — посвідчення голови Миколаївської ОДА вручив вчорашньому бізнесме­ну Віталію Кіму. Він замінив на цій посаді Олександра Стадніка, яко­го президент відправив у відставку дев’ять днів тому.

Очікується, що глава держави проведе ротацію серед своїх пред­ставників у багатьох інших областях. Аналітики кажуть, після місцевих ви­борів Зеленський планує звільнити 15 керівників областей.

Схожі новини