Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Надзбруччі й на Прикарпатті «Свобода» побраталася з «майбахом»

Заступниками голови Тернопільської обласної ради стали представники не “майданних”, проєвропейських, а провладних партій, які (для багатьох несподівано) підтримали обрання головою цієї ради “свободівця” Михайла Головка.

Отож першим заступником голо­ви Тернопільської облради став висуванець олігархічної пар­тії «За майбутнє» Володимир Болє­щук. Експерти називають його політич­ним флюгером, таким, що часто мігрує у протилежні політичні табори. У часи президента Ющенка як члена Україн­ської народної партії його призначили головою Тернопільської райдержадмі­ністрації. Потім поріднився із «Народ­ним контролем». Зараз свою політичну долю пов’язав із партією «За майбутнє», за якою стоїть Коломойський і його со­ратник Палиця. Очолює обласний осе­редок «майбаха», як іронічно називають цю партію гострослови.

Ще одним заступником голови Тер­нопільської облради обрано члена партії «Слуга народу» Ігоря Сопеля, який доне­давна був головою Тернопільської ОДА. Голоси на його підтримку дала і «Свобо­да».

Така розстановка сил є сенсацій­ною, з огляду на те, що найбільше голо­сів виборців у Надзбруччі здобула пар­тія «Європейська Солідарність». Через братання «Свободи» з опонентами вона змушена була перейти в опозицію.

Несподіваний політичний союз склав­ся і на сусідній Івано-Франківщині. Голо­ва тамтешньої облради, «свободівець» Олександр Сич, запропонував одним зі своїх заступників представника «За май­бутнє» Миколу Палійчука. Ті, хто стежить за політикою у регіоні, теж відзначають ідеологічні зигзаги цього активіста. При Ющенку входив до «Нашої України», був головою Івано-Франківської ОДА. По­тім балотувався у депутати від «УДАРу», «УКРОПу». Нині — в одній обоймі із «За майбутнє».

Коментуючи дивні політичні альянси «патріотів зі «Свободи» і людей Коломой­ського у Тернополі та Івано-Франківську, народний депутат Володимир В’ятрович іронічно додав цитату чинного президен­та: «Какая разніца?». А обласний осе­редок «ЄС» на Прикарпатті у своїй зая­ві з цього приводу зазначив: «Співпраця із тими, хто вважав, що кров, пролита у війні з Росією, забудеться, — це зрада виборців Прикарпаття, які віддали свої голоси на виборах патріотичним проєв­ропейським силам».

Так само, як тернопільські коле­ги, прикарпатська «ЄС» (зайняла дру­ге місце на виборах в обласну раду) заявила про перехід в опозицію до біль­шості.

Схожі новини