Передплата 2024 «Добра кухня»

Угорщина звинуватила Німеччину у нацизмі через пародію на ТВ-шоу

  • 26.11.2020, 12:35
  • 557

Влада Угорщини дорікнула Німеччині за пародію на прем’єр-міністра країни Віктора Орбана на німецькому телебаченні, хоча у сатиричному ролику очільника уряду назвали "угорським гуляшем із вухами"

Про це повідомляє DW.

Мова йде про сатиричну передачу heute-schow, що виходить на німецькому телеканалі ZDF. Орбан часто стає приводом для пародій у цьому шоу.

Так, на цей раз комік Каролін Кебекус пожартувала на тему єдності ЄС та вето Угорщини та Польщі при ухваленні бюджету Євросоюзу.

Зокрема, вона назвала Орбана «угорським гуляшем з вухами» та запропонувала всім країнам-членам ЄС вийти із Євросоюзу, щоб там лишились тільки «божевільні Угорщина та Польща».

Цей жарт дуже обурив Будапешт. Речник уряду заявив, що будь-який гумор має своє рамки, а німці перейшли всі червоні лінії, назвавши Орбана «ідіотом», а Польщу із Угорщиною — «паразитами». Але всього цього у пародії не було.

Читайте також: Угорські урядовці образилися на Джорджа Клуні: чим не догодив голлівудський актор

«Я згадую інші часи, коли німці підкреслювали свою перевагу і відчували огиду до всіх інших і, зокрема, до нас», — натякнув прессекретар про часи нацизму.

Що саме у ролику нагадало угорцям про націонал-соціалізм він не уточнив.

Також на нацистський підтекст у відео натякнули і в зовнішньополітичному відомстві Угорщини, звинувативши Німеччину у пропаганді.

Це не вперше, коли Будапешт закидає такі погляди Берліну, зокрема Орбан звинувачував канцлера Німеччини Ангелу Меркель у використанні нацистських методів.

Схожі новини