Передплата 2024 «Добрий господар»

Трамп помилував ексрадника, засудженого за зв'язки з РФ

  • 26.11.2020, 10:35
  • 413

Президент США Дональд Трамп помилував свого колишнього радника з питань національної безпеки Майкла Флінна, який двічі визнавав свою провину у брехні перед ФБР під час розслідування втручання Росії в президентські вибори 2016 року

Трамп оголосив про своє рішення в Twitter.

«Для мене велика честь повідомити, що генерал Майкл Т. Флінн отримав повне помилування. Вітаю Майкла Флінна та його чудову сім’ю, я знаю, що у вас тепер буде справді фантастичний День подяки!», — написав Трамп.

Генерал армії у відставці Флінн визнав свою провину у брехні ФБР щодо контактів з послом Росії в США за кілька тижнів до інавгурації Трампа в січні 2017 року.

З тих пір він намагався відкликати заяву про визнання провини, аргументуючи це тим, що прокурори порушили його права та обманом змусили укласти угоду про визнання. Винесення вироку кілька разів відкладалося і Флінн так і не був засуджений, нагадує Reuters.

Читайте також: «Трамп планував спростити життя Росії», — експрокурорка США

Флінн був першим радником Трампа з питань національної безпеки, але президент звільнив його лише через 24 дні за брехню віцепрезиденту Майку Пенсу.

Флінн був одним із кількох колишніх помічників Трампа, які визнали свою провину або були засуджені в рамках судового розслідування колишнього спеціального радника Роберта Мюллера щодо втручання Москви у вибори в США 2016 року. Росія заперечувала втручання.

Схожі новини