Передплата 2024 ВЗ

Франція послабить карантин на час зимових свят

  • 26.11.2020, 09:55
  • 487

Франція, де за останній місяць кількість заражень у країні впала з 50 до 10 тисяч на добу, дуже поступово й обережно послаблюватиме обмеження

Влада боїться повторення помилок травня, коли зняття карантину відбулося надто швидко, що й призвело до другої потужної хвилі коронавірусу, йдеться 25 листопада у сюжеті ТСН.

«Ми мусимо зробити все, аби уникнути третьої хвилі, зробити все, аби запобігти третьому локдауну», — зазначив президент Франції Еммануель Макрон.

У своєму телезверненні Еммануель Макрон озвучив три дати — 28 грудня, коли нарешті зможуть відкритися непродовольчі крамниці, закриті з 30 жовтня. Ресторанам, барам і спортзалам доведеться чекати відкриття до 20 січня.

Читайте також: Уряд планує ввести локдаун на новорічні свята

«Я знаю, що очікування було довгим і наскільки це впливає на наше повсякденне життя, наші міські центри та околиці. Всі магазини можуть знову відкритись, а домашнє обслуговування можна перезапустити, але в межах суворого медичного протоколу», — сказав він.

Для того, щоб вільно пересуватися країною, французам потрібно потерпіти до 15 грудня, саме тоді з дому нарешті можна буде виходити без поважної причини, щоправда, у той же момент в країні знову запровадять комендантську годину з 21:00. Нехай і в обмеженій формі, але Різдву бути — крамниці зможуть спробувати надолужити втрачене, а французи — зустрітися з друзями та рідними. А вже з кінця грудня на найвразливіші групи населення чекатиме вакцина. Таку обіцянку французам дав президент Еммануель Макрон.

Схожі новини