Передплата 2024 ВЗ

Пляцок "Королівський" з горіхово-маковою начинкою: бабусин рецепт

  • 25.11.2020, 20:35
  • 24.7K

Багато людей в Україні є ласунчиками, проте іноді магазинні торти та тістечка набридають. Саме тоді на допомогу приходять старі перевірені бабусині рецепти, які нікого не залишать байдужим

Саме тому пропонуємо вам приготувати ароматний пляцок «Королівський» з маково-горіховою начинкою на дріжджовому тісті. Цей пиріг у розрізі нагадує багатошаровий торт, проте випікається він одним коржем, повідомляє Znaj.ua.

Якщо ви один раз спробуєте цей пляцок, то він обов'язково стане вашим улюбленим десертом, завдяки своєму неповторному смаку.

Інгредієнти:

  • 8 жовтків,
  • 4 ст. ложки цукру,
  • 6 ст. ложок сметани,
  • 50 г. дріжджів,
  • 500 г. борошна,
  • 250 г. маргарину.

Для начинки:

  • 8 білків,
  • 200 г. цукру,
  • 200 г. горіхів,
  • 200 г. маку.

Спосіб приготування:

До сметани додати цукор, подрібнені дріжджі і все добре перемішати. Додати маргарин кімнатної температури, жовтки і все збити міксером. Додаючи поступово просіяне борошно, замісити м’яке тісто і поставити в тепле місце на 1 год.

Для начинки необхідно спочатку добре промити мак. Потім беремо невеличку каструлю, кладемо туди макове насіння і заливаємо його водою. Ставимо мак варитися до повного випаровування води. Після цього насіння слід перетерти блендером. Горіхи також можна подрібнити блендером або перемолоти на м’ясорубці.

Білки разом із цукром збити міксером до утворення стійких піків. Поділити білки на дві частини. Одну частину змішати з горіхами, іншу — з маком.

Тісто поділити на п’ять частин. Одну частину розкочувати у пласт і викладати у форму для запікання, застелену пергаментом і змащену олією. На тісто викласти половину горіхової начинки. Другу частину тіста розкотити і покласти на горіхову начинку. На тісто викласти макову начинку. Так викладати по черзі — тісто, начинка до кінця. Зверху має бути остання частина тіста. Залишити пляцок, щоб підійшов на 20 хвилин.

Поставити запікатися у нагріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин — до готовності. Зверху помазати шоколадною помадкою і посипати подрібненими горіхами.

Смачного!

Схожі новини