Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

І знову «трамвайний прожект»...

У простір біля старого депо «вбухають» 30 мільйонів гривень

Виконком Львівської міської ради погодив містобудівні умови та обмеження на капітальну реконструкцію трамвайного депо, що на перехресті вулиць Сахарова-Вітовського, та облаштування біля нього сучасної площі.

Це вже не перша спроба міської влади відновити напів­розвалене депо, таких «про­жектів» пропонували уже кіль­ка. Але віз і нині там… Тепер за справу реконструкції береться група львівських рестораторів і «айтішників», які об’єдналися у компанію LEM Station (отримали в оренду депо аж на 50 років).

Головна «фішка» реконструкції — облаштування біля депо пло­щі імені Станіслава Лема (зна­менитий львів’янин, польський письменник-фантаст). На тери­торії має бути інноваційно-креа­тивний простір, а реконструкція відбуватиметься в кілька етапів. Там планують, зокрема, прогу­лянкові зони й велодоріжки. Та­кож у депо будуть зони для «ко­воркінгу», розділені на кілька рівнів, головне їх призначення — місця роботи для «фрілансерів». 30% площі приміщення депо за­йматиме зона харчування… Уся ця «музика» коштуватиме 30 мільйонів гривень.

Схожі новини