Регулярне вживання трьох продуктів може вберегти від коронавірусу - вчені
- 25.11.2020, 11:15
- 879
Для захисту організму від COVID-19 вчені рекомендують вживати яйця, жирну рибу та оливкову олію
У період пандемії обов'язково потрібно додати у свій раціон яйця, адже яєчний білок бере участь в побудові імуноглобулінів, які допомагають протистояти інфекціям, передають Белновості.
Як пояснили вчені, жовток яйця також корисний. Мікроелементи, що входять до його складу, підтримують місцевий імунітет і забезпечують організм киснем.
Яйця, як і інші продуті, багаті тваринними жирами, не можна виключати з раціону в період пандемії. Річ у тім, що відсутність жирів в меню веде до клітинної гіпоксії, адже імунні клітини складаються саме з жирів.
Читайте також: Вчені зробили резонансну заяву про імунітет до коронавірусу: нове дослідження
До того ж яйця мають потужні антиоксидантні властивості, а також багаті вітамінами A і E, які стимулюють імунну систему виробляти натуральні «клітини-кілери».
Також для захисту організму від коронавірусу вчені радять вживати більше жирної риби й оливкової олії.