Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Андрій Шевкенич – новий голова Дрогобицької районної ради

23 листопада відбулась перша «інавгураційна» сесія новообраної Дрогобицької районної ради, до якої пройшли представники 8 політичних партій –«Європейської солідарності» Петра Порошенка, «Батьківщини», «Свободи», «Самопомочі», НРУ, «Громадянської позиції», «Слуг народу» та «Удару»

Андрій Шевкенич, фото сайту "Варіанти"
Андрій Шевкенич, фото сайту "Варіанти"

Головою районної ради обрано висуванця «Європейської солідарності» Андрія Шевкенича. За нього проголосувало 24 депутати. За рухівця Михайла Сікору, який до цього дві каденції поспіль очолював районну раду, свої голоси віддали 17 депутатів. Всього у раді — 42 депутати.

64-літній Андрій Шевкенич — досвідчений управлінець. У серпні 2018 року був призначений на посаду голови Дрогобицької райдержадміністрації. До того багато років працював завідувачем відділу охорони здоров’я Дрогобицької міської ради, обирався від блоку Петра Порошенка «Солідарність» депутатом до Дрогобицької міськради, Заслужений лікар України.

Які владні повноваження після створення на території Дрогобиччини 5 нових об’єднаних територіальних громад — Меденицької, Східницької, Трускавецької, Бориславської та Дрогобицької - матиме Дрогобицька районна рада?

У розмові з журналістом «ВЗ» Андрій Шевкенич послався на недавно прийнятий у першому читанні Верховною Радою України закон, який регулює функціональні обов’язки та завдання вітчизняних районних рад та райдержадміністрацій. Якщо говорити конкретно про Дрогобиччину, то з цього закону випливає, що рада розширює свою сферу впливу. Якщо раніше ії повноваження розповсюджувались виключно на територію району, то після прийняття закону під «юрисдикцію» районної ради буцімто потрапляє вся територія Дрогобицького виборчого округу № 121 — і міста Дрогобич, Борислав та Трускавець.

Схожі новини