Передплата 2024 «Добра кухня»

Керівника патрульної поліції травмували електрошокером

  • 23.11.2020, 17:50
  • 646

Пристрій допомагає на короткий час знерухомити правопорушника, якщо ситуація вимагає екстреної реакції, керівник українських патрульних показав використання цього електрошокеру на собі.

Про це поінформував керівник патрульної поліції України Євгеній Жуков.

«Taser допомагає на короткий час знерухомити правопорушника, якщо ситуація вимагає екстрених заходів. Він автоматично записує час місце та тривалість кожного використання та зберігає цю інформацію. Сьогодні — це безпечний спосіб зупинити правопорушника з мінімальним ризиком заподіяти шкоду йому та поліцейському», — сказав Жуков.

За його словами, Taser використовують поліцейські у США, Канаді, Великій Британії, Франції, Німеччині Ізраїлі, Австралії і ще 100 країнах світу.

Жуков поінформував, що використання Taser схвалило МОЗ України.

Також керівник українських патрульних показав використання цього електрошокеру на собі.

«Це було доволі неприємно, але я цілий та здоровий. Мої м’язи максимально скоротилися, але я весь час був притомний та міг вільно дихати. Щойно Taser вимкнувся, неприємні відчуття пройшли. Наразі я почуваю себе, як після виснажливого тренування та точно не готовий вступати в бійку», — зазначив Жуков.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький уточнив, що пристрій «TASER X2» можна застосовувати як дистанційно, так і контактно.

Пристрій має ліхтарик, подвійний лазерний приціл, запобіжник, перемикач дуги, дисплей, годинник з батареєю і систему журналу, яка реєструє усі події й імпульси, і дані з нього можна завантажити через USB до комп'ютера та прослідкувати усі випадки його застосування.

Схожі новини