Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ліс обдаровує кожного, хто йому вклоняється

Оскільки цьогорічної осені тривалий час утримувалася суха погода, то грибний сезон у селі Крушельниці Сколів­ського району розпочався до­волі пізно – аж після Покрови. Але триває він досі

На тихе полювання ходять багато міс­цевих жителів. Із порожніми руками додому не повертаєть­ся ніхто: ліс щедро обдаровує тих, хто йому вклоняється. Тому неможливо уявити різдвяний стіл горян без на­варистої юшки з боровиків. Зрештою, є згадана страва і в будні.

Тут справді кожен бере до рук плетений козуб. Щоправда, не всім так таланить, як Михайлу Шкалею, котрий знайшов у Бес­кидах справжнього білого гіганта. Хоча й вага відносно невелика — 1 кг 600 г (через відсутність до­щів), але розміри вражають.

Господар відмовився сфотогра­фуватися з таким трофеєм, а до­ручив цю справу п’ятирічній онучці свого односельця — Златі Третяк. Дівчинку до лісу поки що не беруть (бо маленька). Однак вона споді­вається, що невдовзі, як і дідусь, мама, дві старші сестрички, теж шукатиме під опалим листям кра­сенів із розлогими капелюхами.

Під таким грибиськом п’ятирічна Злата Третяк навіть може заховатися від дощу! Фото Галини Третяк
Під таким грибиськом п’ятирічна Злата Третяк навіть може заховатися від дощу! Фото Галини Третяк

Схожі новини