Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Новообрані депутати Львівської ОТГ вже завтра складуть присягу: Садовий заявляє про узурпацію влади у місті

  • 23.11.2020, 12:55
  • 940

Міська виборча комісія ухвалила дату першої сесії міської ради

Міський голова Львова Андрій Садовий висловив обурення і вважає це узурпацією влади у місті. Про це він пише у Фейсбуці.

«Міська виборча комісія ухвалила рішення перенести дату першої сесії міської ради з 3-го грудня на 24-те листопада — це вже завтра. Хоча попередньо та ж ТВК призначила засідання на 3 грудня, щоб провести присягу і депутатів, і міського голову одночасно. Діяли вночі, без зайвих очей, без журналістів і прийняли рішення, яке ніяк не стосується вчорашніх виборів», — йдеться у повідомленні Садового.

«Що воно означає?

  • з приведенням до присяги нової ради втрачаються повноваження попереднього міського голови. Новообраного мера до присяги завтра ще не приведуть, оскільки є передбачений законом час на підрахунок голосів, потенційні скарги та позови. Тому нова рада запрацює без нового голови.
  • рада в такому напівлегітимному стані може діяти кілька тижнів, обирати керівні органи: президію, секретаря-в.о.міського голови, заступників міського голови, членів виконкому, голів комісій тощо, приймати будь-які інші рішення — бюджет, майнові питання тощо. За ці рішення згодом відповідальність доведеться нести новому міському голові", — пише Садовий.

Андрій Садовий вважає рішення ТВК незаконним і буде оскаржувати його у всіх можливих інстанціях.

Як стало відомо «ВЗ», сесія запланована на 24 листопада на 9.00. Який порядок денний та формат — наразі невідомо.

Схожі новини