Передплата 2024 «Добра кухня»

Здоров'я бранця Кремля критично погіршилося — омбудсмен Денісова

  • 23.11.2020, 11:30
  • 669

Стан здоров'я українського активіста з Криму Олега Приходька, незаконно утримуваного в слідчому ізоляторі №1 в Ростові-на-Дону, критично погіршився

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, Приходько має хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, сечостатевої системи, а також глибоке стійке двостороннє порушення слуху та зору.

А керівництво СІЗО, мовляв, не забезпечує йому право на отримання належної меддопомоги, що передбачено пунктом 22 Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною радою ООН.

«Через різке зниження слуху Олег Приходько позбавлений права на справедливий суд та ефективний засіб юридичного захисту, а неодноразові звернення його адвоката до суду з клопотанням про проведення кваліфікованого медичного обстеження та лікування залишилися без уваги», — наголосила вона.

Окрім того, за інформацією Денісової, кримського активіста утримують у погано освітленій камері, без належної вентиляції, з недотриманням норми санітарної площі на одну людину та у повній антисанітарії: з щурами, тарганами та комахами.

Омбудсмен наголосила, що, відповідно до положень Конвенції про захист прав людини й основних свобод, такі факти порушення прав прирівнюються до катувань і нелюдського поводження та становлять пряму загрозу життю й здоров’ю Приходька.

Вона закликала уповноважену з прав людини в Р Ф Тетяну Москалькову відновити права Приходька, зокрема терміново провести кваліфікований медогляд та забезпечити належні умови тримання.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень