Передплата 2024 «Добра кухня»

Вакцина компанії AstraZeneca показала ефективність у 70%

  • 23.11.2020, 11:10
  • 578

Вакцина від коронавірусу британської фармацевтичної компанії AstraZeneca показала середню ефективність у 70% за підсумками проміжних випробувань у Великій Британії та Бразилії

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає Громадське.

«Комбінований аналіз двох дозувань (з концентрацією 11,636) показав середню ефективність в 70% (випадків — ред.), — зазначили в компанії.

Вони проводили випробування двох режимів дозування вакцини, які показали різні результати, що вплинули на оцінку ефективності вакцини.

Так, у першому випадку добровольці отримували одне дозування (з концентрацією 2,741). Спочатку їм вводили половину дози й приблизно через місяць цілу дозу. Такий режим дозування показав ефективність вакцини на 90%.

Інше дозування (з концентрацією 8,895) показало ефективність у 62%. У цьому випадку людям вводили дві повні дози з проміжком приблизно в один місяць.

За інформацією компанії, вакцина ChAdOx1 nCoV-19 показує захист від коронавірусу через 14 діб або більше після отримання двох доз. Компанія також заявляє, що вакцина добре переноситься пацієнтами при обох режимах дозування.

За словами професора Ендрю Полларда, результати дослідження показали, що «є ефективна вакцина, яка врятує безліч життів».

Схожі новини