Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Білоруська церква наклала на Лукашенка анафему

  • 23.11.2020, 09:50
  • 687

Білоруська православна автокефальна церква наклала анафему на президента Олександра Лукашенка та оголосила його "диктатором" та "вбивцею"

Як повідомляє білоруське Радіо Свобода, анафему оголосив настоятель церкви архієпископ Святослав Логін під час служби в соборі святого Кирила Туровського у найбільшому місті Канади Торонто.

В оприлюдненому тексті анафеми Лукашенка називають «колишнім президентом». Також у ній зазначається, що Лукашенко «чинить беззаконня, переслідує та вбиває православних та інших мирних християн».

«Побожний білоруський народ зараз переживає складний час, коли за наказом самозванця — колишнього президента Лукашенка, одержимого дияволом, наших дітей вбивають і знущаються з наших братів та сестер. Цей кат і його союзники здійснюють криваві розправи над мирними жителями на вулицях і у в'язницях столиці Мінська та в різних містах багатостраждальної Білорусі, прославляючи і продовжуючи богобоязливу політику більшовиків, відкрито порушуючи Божі Заповіді, руйнуючи пам'ятники», — йдеться у тексті.

У церкві закликали не виконувати накази Лукашенка, інакше на його прибічників чекатиме небесна кара. У зверненні також зазначається, що архієпископ і священники церкви моляться за здоров’я поранених і ув’язнених.

Схожі новини