Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ВООЗ зробила сумний прогноз на 2021 рік

  • 22.11.2020, 18:15
  • 1 234

Спецпредставник ВООЗ Давид Набарро заявив про ймовірність третьої хвилі Covid-19 в Європі на початку 2021 року, якщо уряди країн не зроблять необхідних кроків для стримування вірусу

Про це повідомляє Reuters.

Набарро заявив, що протягом перших двох хвиль у Європі досі великі проблеми з медичною інфраструктурою.

«Очільники європейських країн не скористались можливістю створення необхідної інфраструктури протягом літніх місяців, тобто після того, як взяли під контроль першу хвилю. Зараз у нас друга хвиля. Якщо вони не побудують необхідної інфраструктури, у нас буде третя хвиля на початку наступного року», — розповів спецпредставник ВООЗ.

Набарро заявив, що урядам європейських країн не потрібно було квапитись із послабленням карантину, а почекати, поки кількість заражень суттєво зменшилась би і залишалась на низькому рівні. За його словами, «реакція Європи не була повноцінною».

Читайте також: У ВООЗ дали рекомендації Україні, як спинити коронавірус

За даними ВООЗ, у Європі досить недовго спостерігалося зменшення рівня заражень коронавірусом. Після короткого періоду затишшя хвороба знову набрала оберти.

Наприклад, у суботу в Німеччині та Франції кількість випадків зросла на 33 тисячі, у Швейцарії та Австрії щотижня спостерігаються тисячі випадків захворювання, тоді як Туреччина повідомляє про рекорд у 5532 нових випадки.

Водночас представник ВООЗ високо оцінив дії азіатських країн у боротьбі з Covid-19, таких як Південна Корея, де зараз зараженість відносно низька.

Набарро також нагадав, що Азія не знімала карантинні обмеження раніше, ніж необхідно.

Схожі новини