Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Другий тур місцевих виборів: порушення почалися ще до відкриття дільниць

  • 22.11.2020, 11:15
  • 752

У неділю, 22 листопада, проходить другий тур місцевих виборів у низці міст України. Перші порушення на виборчих дільницях зафіксовано ще до їх відкриття

Зокрема, мерів обирають у Дніпрі, Кривому Розі, Слов'янську, Ужгороді, Броварах, Львові, Дрогобичі, Полтаві, Рівному, Бердянську, Миколаєві та Черкасах.

Національна поліція працює в посиленому режимі для запобігання порушенням на виборах. OBOZREVATEL безперервно стежить за ситуацією в режимі онлайн.

08:18 — У Миколаєві спостерігача «Опори» не пускали на виборчу дільницю. Він не мав змоги спостерігати за відкриттям сейфу з бюлетенями. Пізніше спостерігачу все ж вдалося потрапити в приміщення.

08:36 — В Ужгороді намагалися не впустити спостерігача «Опори» на ранкове засідання однієї з ДВК. Представники «Опори» повідомили про ситуацію в Ужгородську міську ТВК. Після цього спостерігача впустили.

09:00 — У Полтаві на мобільні телефони членів дільничних виборчих комісій надходили SMS із вимогою не йти на вибори: «Не йдіть на дільницю! На тих, хто отримав продуктові набори, чекає поліція!!!». Відправник повідомлення — Poltava, номер невідомий.

09:30 — У Дніпрі на виборчих дільницях 131 113, 121 275 і 121 052 затримані молоді люди, які фотографували бюлетені. Вони вже дають свідчення оперативним групам.

Читайте також: 17-річний хлопець поцупив урну для голосування заради равликів

Нагадаємо, під час виборчої кампанії напередодні місцевих виборів у 2020 році в Україні виявили безліч маніпуляцій і правопорушень. Найгірша ситуація склалася у великих містах.

За даними Міністерства внутрішніх справ, на місцевих виборах в Україні 25 жовтня було зафіксовано понад 5 тисяч порушень.

Схожі новини