Передплата 2024 ВЗ

У Грузії минув другий тур виборів у парламент: оголосили результати

  • 22.11.2020, 08:55
  • 567

Провладна партія "Грузинська мрія" заявила про перемогу в другому турі виборів, у якому відмовилися брати участь опозиція

Про це повідомляє «Ехо Кавказу».

За попередніми результатами, всі 17 мажоритарних кандидатів «Грузинської мрії» виграють у другому турі парламентських виборів. Про це заявив виконавчий секретар «Грузинської мрії» Іраклій Кобахідзе.

Другий тур парламентських виборів проходив в 17 одномандатних округах, де за підсумками голосування 31 жовтня жоден мажоритарний кандидат не отримав більше 50% голосів, необхідних для перемоги. Виборці вибирали з двох кандидатів, які показали найкращі результати.

«У нас є попередні результати виборів. Як і очікувалося, всі 17 кандидатів „Грузинської мрії“ отримали депутатські мандати. Відповідно, „Грузинська мрія“ буде представлена в парламенті 90 депутатами. Серед опозиції місця розподілилися наступним чином: 36 мандатів у „Єдиного національного руху“, п'ять — у „Європейській Грузії“, по чотири мандати — у партій „Лело“, „Стратегія Агмашенебелі“, „Альянсу патріотів“ і „Гірчі“, у партії „Громадяни“ — два мандати, а у Лейбористської партії — один», — розповів Кобахідзе.

Читайте також: У Тбілісі поліція влаштувала жорсткий розгін протестувальників

З великою ймовірністю, «Грузинська мрія» виявиться єдиною партією, яка буде представлена в парламенті десятого скликання.

Всі вісім опозиційних партій, які подолали прохідний бар'єр за підсумками першого туру, не мають наміру входити в законодавчий орган і відмовляються від своїх мандатів. Опоненти влади вважають, що результати голосування 31 жовтня були сфальсифіковані. Протягом останніх трьох тижнів вони проводили масштабні протестні акції з вимогою дострокових виборів і призначення нової адміністрації ЦВК.

Схожі новини