Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кучма чи Веселий?

Завтра у Дрогобичі, як і в десяти інших українських містах, обиратимуть голову

Нагадуємо, у першому турі переміг чинний міський голова Тарас Кучма. За його кандидатуру проголосували 41, 48% виборців, які проживають на території Дрогобицької ОТГ. Якщо говорити про сам Дрогобич, то тут переможець у першому турі здобув ще більшу підтримку — понад 50%.

Друге місце посів підприємець Андрій Веселий. Отримавши 26,05% електоральних симпатій у межах майбутньої ОТГ, він, як і Тарас Кучма, здобув право на продовження боротьби за посаду міського голови у другому турі.

Здавалося, здобута Тарасом Кучмою у першому турі перевага настільки вагома, що стовідсотково гарантує перемогу в другому. Як з’ясувалося згодом, Андрій Веселий добре підготувався до такої виборчої ситуації. Час, що минув після першого туру, використав для потужної агітації. Це видно і неозброєним оком: цілий Дрогобич «завалений» його білбордами. Сьогодні, незважаючи на гарний доробок Тараса Кучми під час каденції, що минає, категорично ніхто не стверджує, що він стовідсотково перемагає.

Демократичний світ давно встановив, як у таких випадках слід діяти. Аби виборці мали змогу не тільки побачити й почути кандидатів, а й могли порівняти їх та оцінити у рівних для обох ситуаціях — проводяться теледебати. Вони відбулись у Львові. Тут людям надали можливість звернутись із своїми запитаннями до двох претендентів на посаду міського голови Львова — Олега Синютки та Андрія Садового. Жителі Дрогобича такої оказії не мали, хоча телеканал UA: Львів запросив і Тараса Кучму, і Андрія Веселого взяти участь у телепроекті «Виборчий округ. Дебати». На жаль, теледебатів не вийшло. До студії прийшов лише Тарас Кучма. До оригінального ходу додумався Андрій Веселий, надіславши своє відеозвернення, в якому запропонував провести дебати на смітнику у самому Дрогобичі. Було б, звісно, краще, якби суперник Тараса Кучми не встановлював своїх «правил гри», а дотримуючись загальновизнаних, таки взяв участь у теледебатах.

Що було потім? Як і очікувалось, в останній тиждень у виборчій кампанії кандидатів почали даватись взнаки не зовсім чесні методи ведення боротьби.

Схожі новини