Передплата 2024 «Добрий господар»

Як домогтися госпіталізації у разі COVID-19: підказка лікаря

  • 21.11.2020, 10:55
  • 1 574

Лікар-анестезіолог, професор Сергій Дубров назвав ефективний спосіб вирішення проблеми з госпіталізацією або тестуванням на коронавірус, якщо лікарі відмовляються це робити

В ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» 20 листопада він зазначив, що досить просто написати пост в соцмережах, і питання, як правило, вирішується протягом кількох годин.

«Якщо виникають проблеми з госпіталізацією або тестуванням, я не раз говорю — робіть пости в соціальних мережах, телефонуйте на гарячу лінію до Міністерства охорони здоров'я. Але найпростіше, якщо лікар приймального відділення або сімейний лікар відмовляють у допомозі і кажуть, що немає показань для госпіталізації. Тоді потрібно зробити лише пост в будь-яких соціальних мережах — і питання вирішується за кілька годин, ми в цьому вже переконалися», — пояснив Дубров.

Він також зазначив, що найчастіше подібні проблеми виникають через неуважність керівників місцевих органів влади або установ охорони здоров'я.

Читайте також: Померла під стінами лікарні: медики відмовилися госпіталізувати жінку з інсультом

Нагадаємо, в Сумській області жінка після здачі тесту на коронавірус померла перед входом в лікарню. Сімейна лікарка нібито обдзвонила всі медичні установи, профільовані під госпіталізацію COVID-хворих, в пошуках вільного місця, але жінку так і не госпіталізували.

Схожі новини