Передплата 2024 «Добра кухня»

Вживання фруктів зміцнить імунітет вагітних

Кожен з нас знає, що харчування під час вагітності має бути якісним і містити достатню кількість вітамінів і мікроелементів. Від харчування багато в чому залежить самопочуття вагітної та стан здоров’я майбутнього малюка

Дуже важливу роль у хар­чуванні вагітної жінки віді­грають фрукти, оскільки вони є прекрасним джерелом ві­тамінів і поживних речовин. Крім цього, регулярне вживання ко­рисних фруктів допоможе зміц­нити імунітет вагітної і підвищити опірність організму проти різних простудних захворювань.

Найкраще віддавати перевагу тим фруктам, які ростуть у нашій місцевості. Однак дуже багато ві­тамінів і корисних речовин можна знайти і в екзотичних фруктах. Ба­гато вагітних жінок із задоволен­ням їх їдять. Які ж з цих фруктів можна вживати вагітним?

Такий фрукт, як авокадо, є дуже корисним, оскільки містить мононенасичені жири, які спри­яють розвитку мозку у плода, а також благотворно впливають на зростання плаценти та деяких ін­ших тканин. Авокадо містить фолі­єву кислоту, регулярне вживання якої здатне звести до мінімуму ри­зик виникнення дефектів нервової системи у новонароджених. Крім цього, авокадо є джерелом ка­лію. Вагітним можна сміливо їсти цей фрукт, оскільки небезпечних речовин у ньому не виявлено.

Багато жінок люблять банани, оскільки вони допомагають по­легшити нудоту. І це справді так, оскільки банани мають легкий за­пах і свіжий смак. До того ж банан є не тільки корисним, а й дуже зручним фруктом, оскільки його можна з’їсти в будь-якому місці. Банан здатний досить швидко втамувати голод. Корисність ба­нанів для жінки полягає в тому, що вони підтримують внутрішні орга­ни вагітної в тонусі, допомагають вирішити проблему закрепів, а також виносити плід. Банани — це відмінне джерело клітковини і ка­лію.

Гранат також необхідний для вагітної, оскільки здатний поліп­шити роботу серця, підвищити вміст заліза у крові, а також від­новити нормальну роботу крово­творної системи. Гранат відмінно бореться з токсикозом і виводить зайву рідину з організму. Також він містить багато вітаміну С, що дуже необхідно в період про­студних вірусних захворювань. Багатьом вагітним рекомендують їсти гранат напередодні пологів, оскільки це підвищить згортання крові і зміцнить родові м’язи.

Інжир — незамінний фрукт під час вагітності, і пов’язано це з тим, що регулярне вживання ін­жиру може налагодити роботу травної системи жінки і зменшити біль при пологах.

Такий фрукт, як карамбола, допоможе знизити рівень холес­терину в крові. Фрукт є джерелом вітаміну С, завдяки чому здатний захистити від вірусів та інфекцій. Але його не можна вживати вагіт­ним з хворобами нирок і пробле­мами зі шлунком, оскільки фрукт містить багато щавлевої кислоти.

Манго містить фолієву кисло­ту, калій і селен, які благотворно впливають на нервову систему плода, а також допомагають на­лагодити роботу серцево-судин­ної системи і нирок у жінки. Крім цього, манго містить такі мінера­ли, як залізо, магній, цинк, йод, кальцій.

Маракуя містить білки, вугле­води і клітковину. Завдяки цьому вживання фрукта здатне додати енергії і вивести з організму шкід­ливі речовини. Крім цього, в ній міститься багато кальцію і заліза.

Помело — це також корисний фрукт для вагітних, оскільки допо­магає боротися із зайвою вагою і простудними захворюваннями. Калій та кальцій, що міститься в ньому, допомагають зміцнити кісточки малюка і сприяють роз­витку мозку. До того ж вживання помело здатне поліпшити настрій вагітної.

Схожі новини