Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Польщі помер український заробітчанин під час затримання поліцейськими

  • 20.11.2020, 13:10
  • 787

Правоохоронці використали проти нього електрошокер, однак чи став він причиною смерті - невідомо

44-річний громадянин України помер у Польщі відразу після затримання чоловіка поліцією.

«Вони (поліцейські — ред.) застосували електрошокер, завдяки чому побороли агресора та вдягли на нього кайданки. Незабаром українцеві стало погано. Поліцейські розпочали реанімацію та викликали швидку. На жаль, громадянин України загинув. Ключовим елементом у цій справі буде розтин, який пояснить, що стало причиною смерті, — заявив речник окружної прокуратури в Лодзі Кшиштоф Копанія, передає dzienniklodzki.pl.

Як розповів Копанія, померлий прибув до Польщі 10 листопада, щоб працювати на будівництві. На момент інциденту він мав перебувати на обов'язковій десятиденній самоізоляції, якої чоловік не дотримувався. Ввечері 15 листопада поліція міста Бжезини Лодзського воєводства, де проживав українець, отримала повідомлення від місцевих мешканців, що чоловік ходить вулицею та стукає у вікна будинків. Поліцейські, які прибули на місце спробували заспокоїти чоловіка, однак у них не вийшло, тому вони застосували електрошокер.

За словами речника прокуратури, поліція почала внутрішнє розслідування дій поліцейських.

Як повідомив консул Дмитро Горбань, справу взято під консульський контроль, а консульство перебуває у контакті з місцевою прокуратурою, передає Укрінформ. Він також розповів, що померлий приїхав до Польщі з Тернопільської області на роботу.

Схожі новини