Передплата 2024 «Добрий господар»

Ми маємо не складати руки, не втрачати любові і віри до України: Порошенко у Львові зустрівся з родинами Героїв Небесної Сотні

  • 19.11.2020, 21:26
  • 749

Ми завдячуємо Героям Небесної Сотні, які віддали свої життя за європейський шлях розвитку України

Про це сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Львові на зустрічі з родинами загиблих учасників Революції Гідності.

«Я тут, щоб подякувати вам і вибачитися, що зараз на державному рівні День Гідності та Свободи відзначається не так, як п’ять років до цього. Запевняю вас — це ненадовго. Ми в жодному разі не дамо знищити пам’ять, знищити українство, державність, знищити те, що вже є в нашій історії — це пам’ять про Героїв Небесної Сотні», — сказав п’ятий Президент.

Учасники зустрічі висловили обурення обшуками силовиків у Музеї Революції Гідності. «Країна живе символами. У нас є свої символи і наша зустріч тут — це символ пріоритетів, що важливі для нашої команди. А вони живуть своїми символами. Це ж не просто якийсь слідчий підписав обшук — це позиція Зеленського», — зазначив Порошенко.

Мати Героя Небесної Сотні Романа Варениці із Новояворівська Ганна Варениця розповіла, що їй боляче бачити те, що відбувається в Україні.

«Дуже тяжко згадувати ті події, але ще важче дивитися на все те, що зараз твориться. Відпустили „беркутів“ у 2019-му році. Ми ходили на всі ті суди, і в 2019 році для нас знову повернулися ті події 2014-го року. Шість років тривав суд і потім так зробити — відпустити тих „беркутів“… Зараз вже досліджено і ми знаємо, хто вбив нашого сина. Один із тих, кого відпустили, Абровськін — зараз дослідили, що він зі своєї зброї вбив і поранив 40 чоловік 20 лютого. І його відпустили», — зазначила вона.

«Ми ходили на ті суди і вони себе поводили так наче нічого людського в тих хлопцях не залишилося. Вони поводили себе як звірі і дуже прикро нам було, що вони не зрозуміли своєї вини. Вони жодного разу не попросили прощення», — розповіла мати загиблого героя.

«Ми маємо не складати руки, не втрачати любові і віри до України. Боротися, так як ми боремося проти реваншу, так як боремося проти того, щоб кліка Януковича поверталась до влади», — підкреслив лідер партії «Європейська Солідарність».

Схожі новини