Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Стебнику лікуватимуть більше ковідних хворих

У КНП «Стебницька міська лікарня», де лікують хворих на коронавірус з усієї Дрогобиччини, почали розширювати базу для прийому більшої кількості інфікованих, ніж це дозволяють сьогоднішні можливості медзакладу

Станом на 19 листопада тут перебуває 91 інфікований пацієнт, 16 з них — у реанімації. Із такою чисельністю хворих медперсонал раду собі ще дає. Але ж ситуація змінюється кожного дня. Тому на базі терапевтичного відділення лікарні розгортають додаткові ліжкомісця.

Як стверджує завідувач відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міськради Володимир Чуба, найближчим часом тут стартуватиме «друга черга» ковідного шпиталю. До сьогоднішніх 100 ліжкомісць додадуть ще 60.

Чи означає це, що стане легше? Може статись так, що завтра стаціонарного лікування потребуватиме вже не 91 пацієнт, як, наприклад, сьогодні, а 200 чи навіть всі 300! Тому в Дрогобичі роблять все для того, щоб шпитальну базу для лікування коронавірусних хворих збільшити не на 60, а на 120 ліжкомісць.

Гарним резервом для цього є можливості місцевого тубдиспансеру — структурного підрозділу КУ ЛОР «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний центр». Тут є все, крім непідведеної наразі до лікарняних палат кисневої підтримки хворих. Але час йде, а у новому, ультрасучасному приміщенні Дрогобицького диспансеру, де планують розмістити ще 60 ліжкомісць, хворих на коронавірус наразі не лікують.

Схожі новини