Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Резолюцію Росії щодо боротьби з героїзацією нацизму не підтримали в ООН

  • 19.11.2020, 18:30
  • 678

Україна в Генеральній асамблеї ООН не підтримала проєкт російської резолюції щодо боротьби з героїзацією нацизму, неонацизму та іншими практиками, які сприяють ескалації расизму, расової дискримінації, ксенофобії та нетерпимості

Цю резолюцію також не підтримала більшість країн Європи. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Як пояснили в МЗС, текст російської резолюції замовчує факт того, що завершення Другої світової війни не стало перемогою над тоталітарними ідеологіями та те, що одним з її результатів було зміцнення комуністичного режиму та поневолення окремих європейських народів. Також Р Ф виправдовує підписання пакту Молотова-Ріббентропа.

«Російська Федерація так само продовжує вперто заперечувати визнання актом геноциду українського народу організацію Голодомору 1932−1933 років та депортацію кримськотатарського народу 1944 року, як і інших народів», — додали у міністерстві.

У відомстві наголосили, що реальним підтвердженням відданості Росії боротьбі з нетерпимістю та расовою дискримінацією мало б стати припинення війни проти України.

«Ми закликаємо авторів цього щорічного документа на наступній сесії відкинути всі маніпулятивні положення з метою забезпечення консенсусного ухвалення резолюції усіма країнами-членами ГА ООН і, передусім, тими, хто зробив вирішальний вклад у повалення гітлерівського та радянського режимів», — додали в МЗС.

Схожі новини