Передплата 2024 «Добре здоров’я»

35% українців певні, що «карантин вихідного дня» зменшить кількість хворих - опитування

  • 19.11.2020, 13:50
  • 529

Карантин вихідного дня в Україні підтримують 49% підтримують українців, скільки ж виступають проти нього, знають про те, що уряд ввів карантин вихідного дня 85%, а 15% щось чули про це або дізналися вперше

Про це свідчать дані опитування соціологічної групи «Рейтинг».

«Ставлення до введення „карантину вихідного дня“ полярне: половина опитаних підтримують, стільки ж проти. Водночас, лише 35% очікують, що внаслідок його запровадження поширення коронавірусу зменшиться, натомість 62% - не погоджуються з цим», — йдеться в опитуванні.

Також 48% опитаних вважають оптимальними заходи, які запровадив уряд для боротьби із коронавірусом. 24% вважають їх надто м’якими, 11% - навпаки надто жорсткими.

61% вважають недоцільним введення жорсткого карантину (локдауну), а 36% опитаних підтримують. Українці оцінюють його ефективність значно вище, ніж карантину лише у вихідні. Так, 55% вважають, що поширення коронавірусу в результаті локдауну зменшиться, 42% - з цим не погоджуються.

Згідно з опитуванням, 75% підтримують введення штрафів за перебування у громадських місцях і транспорті без масок, 24% - проти цього. Частіше штрафи підтримують жінки і старші люди, найвища підтримка у Києві, найменше — на Півдні.

Крім того, 83% опитаних вважають, що часто одягають захисну маску, 14% - інколи або рідко, 3% - майже ніколи. 70% часто дезінфікують руки, 23% - інколи або рідко, 6% - майже ніколи.

Опитування проведено Соціологічною групою «Рейтинг» 15−17 листопада 2020 року серед 3000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing — телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження — не більше 1,8%.

Схожі новини