Передплата 2024 «Добра кухня»

«Дзвінки» від організму про наближення недуги

  • 18.11.2020, 14:00
  • 1 101

Іспанські вчені пояснили, які зміни організму повідомляють про наближення недуги. І зазначають, що, на жаль, люди часто не надають їм значення

Серед них: сивина, хропіння, спазми м’язів та інші.

Поява сивого волосся, за твердженнями науковців, свід­чить про високий ризик розвитку серцевої патології. Окрім того, велика кількість сивого волосся може мати відношен­ня до захворювань коронарних артерій, а також накопичен­ня холестеринових бляшок.

Хропіння ж вони пов’язують із захворюваннями серця. Ап­ное викликає різкі коливання тиску, порушує кровообіг, збіль­шує навантаження на серце і викликає збій у його роботі.

М’язові спазми, на їхню думку, свідчать про скупчення холестеринових бляшок в судинах ніг. В результаті усклад­нюється кровообіг, порушується надходження кисню до серця та інших органів.

Звертають увагу іспанські медики і на появу темних плям під нігтями (якщо це не пов’язано з травмою), які, за їхніми твердженнями, є ознаками змін в роботі серця.

Оніміння та холод в кінцівках сигналізують про звужен­ня або закупорки артерій кров’яними згустками. У такій ситуації порушується надходження крові у всьому тілі. Як і синюшний колір шкіри, що свідчить про звуження судин, утруднення руху крові і обмежене надходження кисню в ор­ганізм.

Уляна Дмитришин для газети «Добре здоров'я»

Схожі новини