Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна та МВФ: Георгієва заявила про потребу "повного узгодження дій"

  • 18.11.2020, 14:55
  • 582

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіною Георгієвою. За її підсумками голова МВФ заявила про необхідність "повного узгодження дій"

Про це Георгієва написала в своєму Twitter.

«Конструктивна телефонна розмова з президентом Зеленським щодо реалізації програми МВФ, незалежності центрального банку і зусиль у боротьбі з корупцією. Повне узгодження дій повинно передувати перегляду програми», — зазначила голова МВФ.

В Офісі президента України своєю чергою повідомили, що сторони обговорили «важливість ухвалення збалансованого бюджету на 2021 рік, а також ризики нещодавнього рішення Конституційного суду про скасування частини положень антикорупційного законодавства».

Зеленський повідомив, що Україна не зупинялась у виконанні взятих на себе зобов’язань у рамках програми stand-by: була затверджена реформа митниці і податкової служби, Міністерство фінансів і Національний банк «активно працюють над зменшенням частки непрацюючих кредитів у банківській системі».

За словами глави держави, у зв’язку із боротьбою з епідемією коронавірусу й економічними викликами, пов’язаними із COVID-19, перший перегляд програми МВФ і початок роботи місії стане «важливим сигналом для внутрішнього і зовнішнього ринку».

Згідно з повідомленням ОПУ, Крісталіна Георгієва «зробила акцент на тому, що робота прем’єр-міністра з командою Фонду дозволила закріпити відносини сторін на високому рівні і досягнути відчутного прогресу», зазначила «швидку реакцію і заходи, вжиті українською владою після рішення КСУ».

Читайте також: У МВФ відреагували на догану членам правління НБУ

Нагадаємо, у червні виконавча рада МВФ схвалила 18-місячну програму підтримки України на $ 5 млрд. 12 червня Україна отримала перший транш по кредиту від МВФ в розмірі 2,1 млрд. доларів.

Після оголошення голови Національного банку України Якова Смолія про відставку Міжнародний валютний фонд закликав забезпечити незалежність НБУ.

У вересні міністр фінансів України Сергій Марченко заявляв, що наша країна до кінця нинішнього року розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду (МВФ) два транші по $ 700 мільйонів кожний. Але цього досі не сталося.

Президент Володимир Зеленський визнавав, що сьогодні Україна не може повноцінно функціонувати без підтримки західних партнерів.

Схожі новини