Передплата 2024 «Добрий господар»

Не більше восьми осіб: у Швеції обмежили масові заходи

  • 16.11.2020, 18:50
  • 556

У Швеції, яка відома своїм особливим шляхом боротьби з коронавірусом, вдалися до жорстких обмежень публічних зібрань

У зв'язку зі швидким поширенням коронавірусу уряд Швеції вирішив вдатися до більш жорсткого обмеження на проведення публічних зібрань. Як заявив прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен у понеділок, 16 листопада, в країні максимальна кількість учасників публічних зібрань та заходів не має перевищувати вісім осіб. Це обмеження набуде чинності наступного вівторка, 24 листопада, і діятиме протягом наступних чотирьох тижнів, передає DW.

Дотепер у Швеції максимальна кількість учасників публічних заходів становила від 50 до 300 осіб. «Ми живемо у час випробовувань. Буде ще гірше. Виконайте свій обов'язок, візьміть на себе відповідальність, щоб зупинити поширення інфекції», — закликав жителів Швеції прем'єр країни. Левен також закликав громадян відмовитися від відвідування фітнес-центрів, бібліотек, а також від святкувань.

Як відомо, у часи пандемії COVID-19 до Швеції прикута особлива увага, оскільки влада країни проводить зовсім відмінну від інших європейських країн політику — уряд у Стокгольмі відхиляє локдаун як засіб протидії поширенню коронавірусу, в країні діють м'якіші протиепідемічні правила, що носять рекомендаційний характер.

Протягом останніх 14 днів у Швеції було зафіксовано близько 430 випадків інфікування коронавірусом на 100 тисяч населення. Загалом від початку пандемії у Швеції було підтверджено понад 177 тисяч випадків інфікування коронавірусом, понад 6164 випадки виявилися летальними.

Схожі новини