Передплата 2024 ВЗ

Міністра Степанова можуть звільнити, - ексочільниця директорату МОЗ

  • 16.11.2020, 15:50
  • 992

Оксана Сухорукова розповіла, що в Офісі президента розуміють ситуацію з коронавірусом в країні

Про це екскерівник Директорату медичних послуг МОЗ Оксана Сухорукова написала у Facebook за результатом зустрічі волонтерів з владою в Офісі президента України.

Оксана Сухорукова розповіла, що за результатом зустрічі волонтерів з представниками Офісу президента вона зрозуміла, що в ОП розуміють ситуацію з коронавірусом по країні.

«Нам сказали: як погано, ми самі знаємо, — що робити?» — прокоментувала Сухорукова.

«На жаль, швидкого, простого і красивого виходу з ситуації немає. Карантин вихідного дня не допоможе. Все одно прийдеться вводити локдаун. Питання часу і кількості смертей в муках.», — наголосила ексчиновниця.

Ексчиновниця розповіла про кроки, які запропонували на розгляд представникам ОП:

  • Негайне запровадження «короткого» локдауну.
  • За цей час — кисень до лікарень (гроші є, субвенція виділена), хотіла написати під особистий контроль, але чогось злякалась.
  • Наростити тестування і опрацювати алгоритми реагування на тестування.
  • Навчання персоналу. Елементарним речам — як користуватися кисневим концентратором, СРАРом, інфекційному контролю.
  • Забезпечити первинну ланку концентраторами (для тих, кого виписали)
  • Наростити спроможність МОЗ: оголосити конкурси, набрати туди людей, дати їм можливість розв’язати питання боротьби з ковідом, а не закриття контрольників.

Сухорукова додала скріншот Телеграму нардепа від «Голосу» Ярослава Железняка, який в суботу, 14 листопада, написав, що в Кабміні погодили звільнення одного з міністрів.

За словами Сухорукової, мова йде про міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

«Пану міністру від щирого серця бажаю одужати, ви ще маєте постати перед судом. На той час, коли ми були в ОП рішення про звільнення Степанова вже було прийняте. Питання, навіщо нас запросили залишається відкритим», — волонтер та ексчиновник міністерства Оксана Сухорукова.

Схожі новини