Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Не тільки втрата смаку і запаху: медики назвали інші важливі симптоми, які не варто ігнорувати

  • 16.11.2020, 14:10
  • 3 874

Медики Національної служби охорони здоров'я Британії називають високу температуру, постійний кашель і втрату смаку або запаху "офіційними" ознаками Covid-19, але є й інші легкі симптоми коронавірусу, які не варто ігнорувати

Про це повідомляє видання The Mirror.

За їх словами, деякі пацієнти з COVID-19 жаліються на незначні симптоми, за якими можна визначити інфікування. Серед них біль в животі, інфекція очей (кон'юнктивіт), «мозковий туман» (сонливість, сплутаність думок, неможливість сконцентруватися), втома.

Про біль в животі заявили гастроентерологи. Вони відзначають, що вірус може викликати проблеми з травленням, діарею, блювоту. У Китаї проаналізували дані 204 пацієнтів з коронавірусом, практично у половини з них були проблеми такого роду.

Ще одним симптомом може бути очна інфекція. Кон’юнктивіт розвивається приблизно у 1−3% пацієнтів. Ознакою зараження вважають і червоні очі.

«Мозковий туман» зазвичай є симптомом, пов’язаним з «тривалим COVID», проте деякі пацієнти також відчувають його до того, як у них діагностовано захворювання. Пацієнти з цим симптомом відзначають, що їм складно концентруватися, думки розмиті і постійно хочеться спати. Також у них були проблеми з пам’яттю.

Найбільше людей з коронавірусом турбує почуття втоми. Вони відзначають, що немає сил навіть на звичайні і прості речі.

Схожі новини