Передплата 2024 «Добра кухня»

Творець вакцини розповів, коли настане нормальне життя після пандемії

  • 15.11.2020, 16:30
  • 974

Творці вакцини від COVID-19 переконані, що через появу щеплень пандемія піде на спад влітку 2021 і світ повернеться до нормального життя до зими наступного року

Про це повідомляє BBC.

Професор Угур Сахін, співзасновник компанії BioNTech, одного з розробників найефективнішої вакцини від COVID-19, заявив, що ця зима все ще буде важкою, оскільки поки що вакцина не матиме великого впливу на кількість заражень.

Втім, науковець зазначив, що навіть у разі нижчої за очікувану ефективність вакцини, у тривалій перспективі вона значно знизить темпи поширення пандемії.

«Я впевнений, що передача вірусу між людьми зменшиться за допомогою високоефективної вакцини — можливо, не на 90%, а на 50% - але ми не повинні забувати, що навіть це може призвести до різкого зменшення поширення пандемії», зауважив Сахін.

Головним завданням виробників вакцини наразі є забезпечення поставок препаратів в максимально стислі терміни. Зокрема, у BioNTech сподіваються виконати підписаний з Європейською комісією контракт на 300 мільйонів доз до квітня 2021. А далі, на думку професора Сахіна, свою справу зробить літній спад епідеміологічної небезпеки.

«Літо допоможе нам завдяки спаду темпів поширення захворювання, а отже, до осені/зими 2021 і нового епідемічного сезону світ буде забезпечений значною кількістю щеплень від COVID-19», — додав науковець.

Схожі новини