Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Австрії повертають суворий локдаун

  • 15.11.2020, 14:50
  • 549

Уряд Австрії оголосив про повернення до більш жорстких обмежень, включаючи закриття шкіл і другорядних магазинів, щоб стримати другу хвилю коронавірусу

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на The Local.

Уряд Австрії вирішив, що попередні обмеження, які почали діяти 3 листопада, недостатньо ефективні. Тому Австрія з вівторка повертає суворий локдаун. Заходи будуть діяти як мінімум до 6 грудня.

Оголошуючи локдаун, канцлер Австрії Себастіан Курц заявив, що «жорстка ізоляція» необхідна, оскільки «кожен соціальний контакт — це занадто багато».

«Моя наполеглива вимога на найближчі тижні така: ні з ким не зустрічатися. Кожен соціальний контакт — це занадто багато», — сказав Курц, наголосивши на необхідності «радикальних» дій.

За його словами, влада більше не може відстежувати 77% нових випадків зараження.

Нові заходи включають денну комендантську годину на додаток до вже чинної нічної комендантської години. Всі повинні залишатися вдома за обмеженої кількості винятків.

Виходити з дому буде дозволено для покупок або відвідування аптеки, а також відвідування лікаря і церкви.

Людям буде дозволено виходити з дому «для душевної і фізичної релаксації», тобто можна займатись фізичними вправами на свіжому повітрі і вигулювати собак. Поїздки на роботу/навчання будуть дозволені, «якщо вони необхідні».

Також влада обмежила контакти громадян, дозволивши їм протягом дня зустрічатися з однією людиною крім сім'ї — партнерами, родичами чи опікунами.

Перукарні, косметологічні і масажні салони зачиняються. Всі місця відпочинку і букмекерські контори повинні закритися разом з усіма магазинами, які продають другорядні товари, такі як одяг.

Заправні станції, тютюнові магазини, банки, кіоски, супермаркети, аптеки і магазини велосипедів можуть як і раніше працювати.

Всі, хто може працювати з дому, зобов'язані це робити. Якщо робота вдома неможлива, необхідно завжди дотримуватися дистанції в один метр.

Схожі новини