Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Мінську розпочались жорстокі затримання

  • 15.11.2020, 14:10
  • 735

У Мінську розпочалися затримання протестувальників, які вийшли на Марш пам’яті Романа Бондаренка

12 листопада після жорсткого побиття міліціонерами помер 31-річний активіст Роман Бондаренко. Сьогодні в багатьох містах Білорусі відбувається Марш його пам’яті.

Протестувальників почали затримувати силовики. Про цьому вони використовують сльозогінний газ та кидають вибухові пристрої, це повідомляє Telegram-канал TUT.by.

Так, затримання почалися у сквері біля «МакДональдза». Поблизу метро «Пушкінська» люди групками стоять з усіх боків виходів з метро і скандують, до них під’їжджають силовики, відбуваються затримання.

Наголошується, що учасники протесту намагаються зібратися поблизу станції метро «Пушкінська». Вони стали в зчіпку. Силовики для розгону застосували сльозогінний газ, також поблизу «Пушкінській» силовики застосували світло-шумові гранати.

Вже десятки людей затримано біля метро «Пушкінська» в Мінську. У списках затриманих — вже 30 прізвищ, повідомляє правозахисний центр «Вясна». У виданні підкреслили, що протести відбуваються не тільки в Мінську, але і в інших містах Білорусі, наприклад, Жодіно, Молодечно та Вітебську.

Схожі новини