Передплата 2024 «Добра кухня»

Поліція зачинила спортивний комплекс «5 елемент»

  • 15.11.2020, 10:36
  • 721

Під час комплексних перевірок київські правоохоронці прибули у спорткомплекс, який, попри обмеження Уряду, продовжив роботу, керівництво закладу каже про політичний тиск

У Києві поліцейські зачинили спортивний комплекс «5 елемент». На прохання припинити роботу адміністрація відреагувала відмовою. У результаті складено адміністративний протокол та розпочато кримінальне провадження, повідомляє пресслужба Поліції Києва.

У Києві мобільні групи поліцейських заступили на охорону правопорядку та перевірку дотримання карантинних обмежень. При цьому правоохоронці роз’яснюють вимоги чинного законодавства та необхідність дотримання протиепідемічних вимог.

Під час рейдів встановлено, що спортивний комплекс «5 елемент» у Подільському районі працює в звичному режимі. Поліцейські попередили адміністрацію про адміністративну та кримінальну відповідальність, однак у відповідь почули відмову припинити роботу і впустити поліцейських у приміщення.

У результаті складено адміністративний протокол за ст. 44−3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 325 Кримінального кодексу України.

Спортивний оздоровчий комплекс «5 елемент» не порушував жодних вимог так званого «карантину вихідного дня». Про це заявило керівництво закладу.

У комплексі пояснили, що тут проводять процедури з реабілітації із дотриманням всіх санітарно-епідемічних вимог. «Ми є спортивно-оздоровчий комплекс і у нас в штаті працює велика кількість реабілітологів, ми маємо право надавати послуги реабілітації безпосередньо від хвороб чи травм і відновлювати своє здоров'я», — говорить юрист комплексу Валерій Ричек.

Він наголошує, що в постанові уряду про так званий «локдаун вихідного дня» немає заборони на діяльність оздоровчих закладів. Керівництво комплексу пов’язує активність силовиків із політичним тиском.

Як відомо, у суботу до закладу навідались правоохоронці, які виписали адміністративний протокол. Генеральний директор комплексу Наталя Щербій наголошує, що співробітники вийшли працювати із дотриманням усіх санітарних норм. «Наш комплекс має площу у 18 тисяч квадратних метрів лише у будівлях і ще відкритий майданчик. Загалом понад 25 тисяч квадратних метрів. Ситуація має політичний підтекст», — зауважує директорка. Оздоровчий комплекс «5 елемент» планує оскаржувати дії силовиків у судовому порядку.

Схожі новини